woensdag 30 september 2015

Video: Het gevaar van zwembanden

Veel mensen vinden het erg gezellig. Samen met je kind naar het zwembad. Zwemmen met je kind is ook erg leuk en goed voor hun ontwikkeling. Echter moet het wel verantwoord gebeuren.



Jonge kinderen en vooral baby's die net een beetje kunnen zitten worden in een zwemring gezet. Op deze manier is het voor de ouders iets comfortabeler in het water, omdat ze het kind niet heel de tijd vast hoeven te houden en het kind zit er ook lekker bij. Helaas zie je nog vaak dat ouders onverantwoord omgaan met deze zwemringen. Zeker als er andere kinderen mee gaan.

Als ouder heeft u de verantwoordelijkheid om continu bij uw kind te zijn, die in een zwemring zit. Het gevaar is namelijk dat het kind om tuimelt met de band en zo onderste boven in het water ligt. De band die uw kind eigenlijk lekker boven water moet houden, gaat dan averechts werken. En word een val voor uw kind. Ze kunnen namelijk niet meer terug. Andere kinderen lukt het vaak door het gewicht ook niet meer om de band recht te krijgen. Daarom moet u als ouder altijd binnen arm lengte afstand van uw kind zijn.

Het gebruik van zwemringen in buiten water en zeker in zee, is af te raden. Door stromingen en golfslag kan het kind snel afdrijven of omslaan. U kunt er dan beter voor kiezen om het kind zelf vast te nemen of van het water te genieten waar het kind in het water kan zitten.

Zwemringen zijn niet per definitie slecht en kunnen zeker bijdragen aan een leuk dagje zwemmen. Maar gebruik ze wel verstandig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten