woensdag 5 augustus 2015

Turbo zwemmen: kwaliteit of kwantiteit?

Veel ouders zien er tegen op, de wekelijkse gang naar het zwembad. Iedere week weer voor 1 of enkele uren, als de kinderen niet tegelijk aan de les kunnen deelnemen, in het zwembad doorbrengen. En dat soms voor jaren lang.
Sinds het schoolzwemmen door veel gemeentes wegbezuinigd is, ligt de verantwoordelijkheid steeds meer bij de ouders om de kinderen bij het zwembad te brengen.
Sommige zwemscholen springen handig in op deze frustratie en bieden verkorte zwemcursussen aan. In enkele weken, soms zelfs tijdens een vakantie op je vakantieadres, worden de kinderen klaar gestoomd voor het behalen van een diploma. 
Maar zijn deze kinderen wel water veilig? Of wordt er een soort schijnveiligheid gecreëerd. De ouders zijn positief, omdat hun kind sneller een zwemdiploma heeft. Echter zijn deskundigen negatiever. Reddingsbrigade Nederland maakt zich zorgen of de kinderen wel voldoende ervaring hebben.
De zwemschool in onderstaande reportage van eenvandaag geeft ook aan, dat het behalen van een diploma niet het doel moet zijn. Maar als men hun kinderen aanmelden voor meer zwemervaring en intensieve lessen, dan is het een goed middel.
Turbozwemles is dus niet verkeerd. Maar besef wel goed dat uw kind nog weinig ervaring heeft. Goede begeleiding is dan ook nog wel aan te bevelen.

Een vandaag: zorgen om slecht zwemmende kinderen (22 juli 2015)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten