donderdag 6 augustus 2015

Video: Lifeguard: Geschikt/ongeschikt?

Met dit mooie weer is er niets leukers dan naar het strand of zwembad te gaan. Veel ouders nemen hun kinderen dan ook een dagje mee naar het water om af te koelen.
Helaas zie je nog vaak dat ouders niet verantwoord omgaan met het water en de risico's die hun kinderen lopen. Zo worden onervaren zwemmers meegestuurd met hun broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje die al iets beter kunnen zwemmen. Of kinderen die nog niet kunnen zwemmen zitten in het peuterbad, terwijl ouders soms wel meters verwijderd zijn van het kind. En tot overmaat van ramp ook nog drukker zijn met hun boek, Ipad of telefoon.

De ouders varen blind op de veiligheid van zwemvleugeltjes, zwemkurken en de aanwezigheid van een lifeguard. Een term die in de zwembaden ook steeds meer gebruikt wordt.
Maar is dit wel echte veiligheid, of schijnveiligheid?

U kunt stellen dat als het kind nog zwemhulpmiddelen nodig heeft of niet kan zwemmen, u verplicht bent om op armlengte van het kind te blijven, mocht er iets misgaan.
Oudere kinderen, die bekwamer zijn in het zwemmen, kunt u gerust wat verder van u vandaan laten gaan. Maar het is altijd verstandig om ze in de gaten te houden en er niet van uit te gaan dat de lifeguard dit doet voor u.

De lifeguard heeft het namelijk al druk genoeg met alle andere kinderen die zonder toezicht in het zwembad zijn.
Om u een indruk te geven hoe lastig het werk van een lifeguard kan zijn, staat hieronder een filmpje, opgenomen in een golfslagbad in Amerika. 
Ziet u welk kind in de problemen komt? Bent u geschikt als lifeguard?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten